På adressen Søndergade 5 ligger en af Thyholms største arbejdspladser, nemlig Thyholm Genbrug. Her arbejder 65 medarbejdere.

Alle 65 arbejder frivilligt. Lønnen er slid og slæb med indkomne varer, som skal gøres klar til salg. - Men lønnen er også hyggeligt samvær og værdien i at vide, at man gør en forskel.

Thyholm Genbrug støtter de to missionsselskaber, Danmission og Mission Afrika. Overskuddet fra forretningen sendes videre til disse to organisationer, som hjælper herhjemme og ude i verden blandt folk, som har behov for hjælp.

Danmission, som gennem mange år har arbejdet i Mellemøsten, gør for tiden et stort stykke arbejde blandt ofrene for krigen i Syrien, hvor man hjælper med tøj, mad og lignende i flygtningelejre.

Mission Afrika arbejder, som navnet siger, hovedsageligt i afrikanske lande. Her er der i den aktuelle situation også brug for megen hjælp blandt andet til ebola ramte og deres familier.

Genbrug er en fantastisk opfindelse, som hjælper på mange måder.
Man kommer af med sine brugte ting, uden at have dårlig samvittighed over at smide det væk.
Man kan gøre en god handel, nogle gange et kup, i Genbrug.
Det giver meningsfyldte opgaver til en masse mennesker.
Det er til gavn for miljøet.
Sidst men ikke mindst, de indkomne penge hjælper folk i nød.

Fra Thyholm Genbrug vil vi gerne sige tak til alle, som handler hos os, og indleverer varer til os. Vi modtager alt muligt tøj, hvis bare det er rent.
Vi modtager også meget gerne ting og sager, som er i orden. Ødelagte ting kan ikke sælges. Møbler kan vi desværre ikke tage imod, det tillader pladsen ikke.

Sidste nye anskaffelse i butikken er en dankortterminal, så nu behøver man ikke længere stå med rede penge, når man handler.

 

 

Hilsen Hanne Christensen og Else Toftdal.

 

Thyholm genbrug.

Genbrug har altid været in – ordet in kendtes ikke i generationer før os, nej, da var det en nødvendighed. I dag er der gået mode/sport i genbrug, og det er godt for samfundet, det sparer på resurserne, også mentalt er det sundt.                                                                                                   Vores indstilling til genbrug har forandret sig, som før sagt er det blevet in, hvem vil ikke gerne være med på noderne, og vi kan også se det fornuftige i, at brugt kan være godt, og tillige er der en stor besparelse for den enkle.                                                                   Nok om det! Genbrugsbutikker er meget andet, end at sælge brugte ting og tøj. Det er også et sted, hvor vi tager hånd om hinanden. Efterhånden kender vi hinanden godt, at vi kan mærke, hvis der er noget der trykker – og så er der tid til en snak om problemerne også til et lille knus.                                                                                                                     Kunderne kommer selvfølgelig for at gøre en god handel eller bare for at kikke. I vores butik er der altid tid til en snak med kunderne, over en kop kaffe tales tingene så godt igennem.                                                                                                                     Det egentlige formål for genbrugsbutikkerne er at samle penge ind til et godt formål. Over hele landet er det, et meget stort beløb der kommer ind i disse butikker. Det er meget forskellig fra butik til butik, hvilke organisation der står bag og dermed, hvad pengene går til.                 Her på Thyholm er det Dan Mission, der står for butikken, de arbejder bl.a. i Afrika og Mellem Østen. I disse år bruges der store resurser i Syrien, hvor de har store problemer med forfølgelse i eget land, og mennesker der flygter ud af landet. Derfor arbejder Dan Mission også her i Danmark blandt flygtninger og indvandrer, i det arbejder ses der ikke på, hvad tro de har eller hvilke land de kommer fra. Alle bliver hjulpet, med respekt for det menneske de nu er.                                                                                                                         Næste gang du skal have nyt tøj eller du mangler ting og sager - så gå i genbrug, der får du noget smart, sparer en masse penge og støtter et godt formål. Jo, der er sket en holdningsændring til disse butikker, før i tiden skulle de helst ligge i en sidegade, nu må de gerne ligge på hovedgaden. Det mener vi, at vi gør her i Hvidbjerg - også hvad goodwill angår, og det er vi glade for.                              

Vi ses i genbrugsbutikken ----                                                                                      Martha Christensen