Sommerkrop?

Du, som har travlt med andre ting, må gerne springe over disse Strøtanker. For måske bliver du bare forvirret af dem - også du? Eller modløs? Eller måske... Nej, du skal ikke springe dem over. For vi kan le lidt bagefter, både du og jeg. Og forsøge at være fornøjet med livet og os selv og tilværelsen, sådan generelt.

Når jeg er inde på min computer for at se, om der er sket noget vigtigt eller positivt eller ekstra trist i Norge eller Danmark eller hele verden i løbet af de sidste dage, så finder jeg stadig oftere nogle specielle artikler. Nemlig hentydninger om at kroppen bør forandres eller have et bestemt udseende om sommeren. Hvad? Jeg troede, vi havde KROPP, ikke sommerkrop og vinterkrop, efterårs- og forårskrop. Nu får jeg gang på gang at vide, at min krop bør se så ganske anderledes ud disse få uger, hvor man måske kan gå i shorts. Eller man går i regnjakke og lange underbukser i uld og overtræksbukser. Er det så vigtigt, hvordan man ser ud under tøjet og under huen ved søen, eller under helårsjakken for alle typer vejr på gåtur med gæster eller uden gæster?

Det sidste, jeg læste, var, at man nu kan gå syv kilo ned i vægt på to uger. Eller rettere: Man BØR gå syv kilo ned, og nu er det muligt at gøre det på ganske kort tid. I farten tænkte jeg på, om jeg skulle have tabt mig syv kilo, før min slanke svigerinde kommer. SÅ tænker jeg, hun ville være blevet overrasket, ja! Bedst som jeg står inde i køkkenet og bager og er ”god og rund”, som vi siger, så står jeg i døren, værtindeblid og lækker i tætsiddende klæder, som virkelig kunne fremhæve mine forsvundne SYV kilo. Men det jeg frygter, hvis jeg skulle gå ind for dette eksperimentet, er, at deres beundring (eller misundelse) skulle gå over i noget andet: ”Nej, men Helga! Er du SYG?”

En anden artikel har fortalt mig, at jeg kan få Ronaldos krop på en så ganske enkel måde. Og at andre vil blive misundelige, hvis jeg kommer på en strand med fodboldsparkerens overkrop. Jeg tror i hvert fald, at enkelte ville blive overraskede. Eller forresten... Jeg er ikke sikker på, at der ER så stor forskel på Ronaldo og jeg. Jeg løfter og bærer, bager og samler sten, så måske har jeg en Ronaldo-krop i udgangspunktet? Ellers er jeg jo lidt bange for, at jeg bliver i dårligt humør og tager mig selv lidt mere højtidelig, hvis jeg bliver FOR lig Ronaldo, stakkels mand. Han har sit at bære, også han.

Jeg læser videre, at det endnu ikke er for sent at få sommerkroppen. Nej, det er måske ikke det. Men jeg tror, jeg må nøjes med vinter- og forårskroppen - indtil videre. Og da jeg for nylig tog nogle gamle bukser frem, fordi de var for små for tre år siden, så passede de, faktisk. Måske er sommerkroppen kommet snigende, uden at jeg mærker det? Nej, det er den nok ikke. Men jeg har en mor- og bedstemorkrop, og det er viktigere end noget andet. Og jeg passer på at repetere mit ældste barnebarns udsagn for nogle år siden: ”Du ser ud, AKKURAT som en bedstemor skal se ud”! Og sådan er det!

Fortsat god sommer!
Helga H.

Dansk oversættelse: Karen Margrethe Christiansen