Revisorelefant fejrer 40-års jubilæum hos vestjysk
17-02-2020 08:00

Revisorelefant fejrer 40-års jubilæum hos vestjysk

1. marts fejrer registreret revisor Hans Markussen 40-års jubilæum hos vestjysk.

HKM trappe 2020

Elefanter glemmer aldrig, siges det. Og af landjordens dyr har elefanten da også den største hjerne. Netop sine utrolige evner for at huske, er noget revisor Hans Markussen hos vestjysk karakteres særligt for.
Hans Markussen husker ændringer i lovgivningen, hvornår kunderne købte deres ejendomme, lagde jord sammen eller overdrog bedriften til næste generation.

1. marts kan han fejre jubilæum hos vestjysk som registreret revisor gennem 40 år.

Kolleger omkring 65-åige Hans Markussen karakteriserer ham som umådelig afholdt, tålmodig og en meget hjælpsom kollega. Især værdsat for at give og udstråle tryghed.
Hans Markussen også en meget fit og sportsaktiv revisor med stor interesse for jagt, og som venner tæt på lunt understreger - et groende potentiale for golf.

Med sit sindige vestjyske gemyt hører sådan noget som sejrsdans og jubelarme så absolut også til sjældenhederne, som da han fx for nogle år siden en tidlig morgen skød en kronhjort.

Fra landet
Hans Markussen er næstældst ud af en søskendeflok på syv fra Foersum ved Tarm i Vestjylland. Opvokset på et blandet landbrug med køer, slagtesvin og planteavl, og hvor det ligesom lå i luften, at han skulle blive landmand.
Derfor kom Hans også ud at tjene på forskellige gårde, rejste seks måneder til Canada for at lære om kødkvæg og planteavl, og vel hjemme igen arbejdede han tre år på en maskinstation i Tarm.

I 1977 fik han sit grønne bevis fra Hammerum Landbrugsskole samtidig med oliekrisen satte ind. Eftersom Hans Markussen egentlig hverken brændte for at få sit eget eller blive bundet af et landbrug, begyndte han i stedet på en overbygning som regnskabstekniker på Vejlby Landbrugsskole.
En uddannelse, der langt bedre matchede både hans evner for tal og aktive fritid som håndboldspiller med træning i løbet af ugen og kampe i weekenderne. Siden er danmarksserien skiftet ud med hyggehåndbold, volleyball, cykling, jagt og golf. Fx var han for nogle år siden blandt de 40 cykelryttere, der tog turen til Paris.

På et ophold på Haslev Udvidede Højskole træffer han Lene fra Thyborøn, med hvem han siden får datteren Katrine, der i dag er gift med Mads. Og deres tre børnepiger på 2-6 og 9 år kan virkelig smelte den hårde talmand, som tydeligvis ikke ellers slår om sig med store ord.

»Det er en helt speciel begivenhed at få børnebørn og opleve deres glæde og deres knus. Det varmer«, siger Hans Markussen rørt.

Hårde 80’ere
Hans Markussen blev i 1980 ansat hos vestjysk til at lave regnskaber, men med de tårnhøje renter på op imod 22% er de følgende år mest fyldt med gældssaneringer for kriseramte landmænd. Nogle år senere efteruddanner han sig til revisor og bliver hurtig ansvarlig teamleder med ca. 100 regnskaber og to assistenter. Et team der i dag består af 12.

Hans Markussen har svært ved at forstå, hvor de 40 år er blevet af.

»Arbejdet udvikler sig hele tiden, og det tæller at have gode kunder og kolleger, og når man er så mange timer på arbejde, så skal man have det godt med det, man laver«, understreger han.

Udviklingen i landbruget de seneste 40 år har været enorm. Fra blandede landbrug med jobs til mand og ægtefælle, er bedrifterne i dag dybt specialiserede, forklarer Hans Markussen.

»Dertil kommer hele den elektroniske omstilling fra EDB, papirruller og regnskaber i hæfter renskrevet på skrivemaskine til det i dag udelukkende foregår gennem elektroniske løsninger som et E-arkiv med bilag i ’skyen’ og regnskaber via mail«, siger han.

Mellem 2002-2006 var Hans Markussen valgt til kommunalbestyrelsen i det gamle Ringkøbing Kommune for Venstre, foruden han har været med i Skolebestyrelsen på Alkjærskolen gennem 7 år og i bestyrelsen for elselskabet, RAH. I dag er han formand for Ringkøbing Fjernvarme.

De særlige
Der er særligt nogle landmænd, der ligger Hans Markussens hjerte nær. Dem, han har fulgt i 40 år, og dem, hvor næste generation nu tage over.

Men selvom der er tale om at gå på en 30-timers arbejdsuge til sommer, er der ikke udsigt til en hurtig pensionering.

»Det er vigtigt for mig at hjælpe landmændene godt videre også med nye rådgivere. Og jeg vil gerne sikre mig, at landmændene kommer både godt ind i erhvervet og godt ud. Når man har indsigt i folks økonomi, får man en særlig relation til sine kunder«.

»Man kommer tæt på folks glæder og sorger, og det skal man også være parat til at kunne rumme«, fastslår Hans Markussen.

vestjysk er vært ved en reception den 6. marts 2020 kl. 13:00 – 15:30 for kunder, samarbejdspartnere, kolleger samt øvrige med relation til Hans på Herningvej 3 i Ringkøbing.